понеділок, 9 січня 2017 р.

До уваги експортерів харчової продукції: стандарт виробництва їжі мережі Tesco (англ.)

Представляю вашій увазі шосту версію Tesco Food Manufacturing Standard (TFMS) від березня 2015 року. Черговий перегляд стандарту заплановано на березень 2017 року. Стандарт застосовується до усієї харчової групи за виключенням сирої їжі (напр. зелень) і призначений для постачальників з метою початку і продовження постачання TESCO напряму або у непрямий спосіб.


Охоплення стандарту:

TFMS застосовується до виробничих операцій постачання або планованого постачання до TESCO на будь-якій стадії ланцюга постачання. Він не охоплює операції пакування для неготової свіжої продукції (unprepared fresh produce), оскільки останні включені до стандарту пакування TESCO (Tesco Produce Packaging Standard, TPPS). Стандарт також може посилатися на "Tesco Requirements for Suppliers" - документ, що раніше був відомий під назвою "Кодекси практики" (Codes of Practice). Такі документи містять більш детальну інформацію стосовно очікувань TESCO щодо окремих питань. Відповідність TFMS або будь-якому окремому набору вимог TESCO для постачальників не відміняє потребу відповідати правовим нормам у країні виробництва або цільовій країні для продажу продукції.



До інформації:
У 2015 році мережа TESCO була другою за величиною товарообігу харчової продукції у Європі - 72 млрд. євро. (після німецької Schwarz з її 86 млрд. євро.)

10 найбільших роздрібних торгівців харчовою продукцією у Європі за товарообігом у 2015 році (млрд. євро, Джерело за посиланням bit.ly/10_biggest_chains)

Ранг
Мережа
Товарообіг –  Європі
Країна штаб-квартири
1
Schwarz
86
Німеччина
2
Tesco
72
Велика Британія
3
Metro
56
Німеччина
4
Carrefour
56
Франція
5
Aldi
52 e
Німеччина
6
Edeka
52
Німеччина
7
Rewe
51
Німеччина
8
Auchan
49 e
Франція
9
E.Leclerc
44
Франція
10
ITM
32
Франція
Позначка: е – прогнозне значення

Якщо цікавить TESCO, раджу пройти реєстрацію на сайті постачальників компанії www.tescosuppliernetwork.com і завантажити на свій телефон програмку для постачальників (див. сайт).

Можливо вам також буде корисно подивитися це відео - бесіда з CEO та CEO UK TESCO. Адже щоб працювати з партнером, треба його знати, і відчувати, і розуміти ...

Для найбільш допитливих, що подивляться цей ролик, маю питання: що таке F&F? :) Ваші відповіді прошу давати у коментарях до цього допису (або у Facebook або у LinkedIn).