понеділок, 8 лютого 2016 р.

Латвійці почали обирати українські продукти замість російських

Латвійці почали обирати українські продукти замість російських, — експерт

25505Наслідки російської агресії на Донбасі змусили латвійців перейти на українські товари та навіть окремі послуги. Про це повідомив радник торгового дому «Україна» Яніс Мартиниш Скуя, пише «Преса України».
Експерт заявив, що після того, як Латвія визнала РФ агресором та послабила економічні відносини із цією країною, українські товари та навіть окремі послуги набули популярності серед прибалтів. Таким чином латвійці підтримали Україну, в знак солідарності люди навіть почали цікавитись українських шоу бізнесом, замість традиційного для них російського.
«Ми побачили, що тут (у Латвії- ред.), існує активна українська діаспора, яка намагається підтримати Україну, і навколо них також почали гуртуватися і інші громадяни Латвії. Люди внаслідок цієї російської агресії почали шукати українські продукти, між російськими і українськими продуктами вони обирають українські на знак солідарності», — заявив Скуя.
Однак для того, аби експорт української продукції до Латвії збільшився, однієї солідарності замало. Експерт зауважує, що українські підприємці повинні втриматись на цій «хвилі» популярності. Для цього потрібні як якісні продукти, так і якісна реклама.
«Для того, щоб ваш товар купили, потрібна реклама, самої солідарності може не вистачити. Я маю знати, що зефір із Тернополя чи одяг із Броварів продається у магазині, мені потрібно допомогти його купити. Бо я готовий, але я маю знати, що тут можна купити», – додав експерт.
Нагадаємо, журнал Vogue відзначив любов українців до Made-in-Ukraine.
Джерело: http://vidia.org/2016/51951