понеділок, 25 квітня 2016 р.

Must watch: що робить німців настільки успішними? (англ.)

Пропоную вам переглянути важливий документальний фільм (58 хв.) в контексті ознайомлення з європейською і, зокрема, німецькою культурою та побутом. Фільм легкий і ненудний - про побут та роботу німців. Виклад ведеться від особи англійської сім'ї, що приїхала до Німеччини пожити певний час і спробувати стати "середньостатистичними німцями". У фільмі вони постійно порівнюють те, як вони самі живуть у Великобританії з тим укладом життя, що ведуть німці. 
Я постійно наголошую, що ключовим бар'єром для нашого експорту є нестиковка бізнес-культур. Тому розуміння того, як німці живуть і працюють є надзвичайно важливим для успішного ведення бізнесу з ними. Я вже мовчу про те, що нам було б досить корисно запозичити деякі їхні принципи та правила у нашому побуті та веденні підприємницької діяльності.
Тож не пошкодуйте вашого цінного часу на перегляд цієї одногодинної стрічки!
ПС: у стрічці неодноразово згадується слово Mittelstand. Вікіпедія говорить, що під цим терміном приблизно розуміється малий та середній бізнес у німецькомовних країнах. Але краще почитати статтю з цього приводу за посиланням вище - це допоможе глибше вникнути в німецьку бізнес-культуру.
ПС2: коментарі і дискусії під стрічкою також досить цікаві - перегляньте :) Було б цікаво почути і ваші думки щодо цієї стрічки. Пишіть внизу у коментарях прямо на цій сторінці.



Маєте питання по експорту? Спитайте мене oleh.myroshnichenko@gmail.com. В назві листа напишіть “Питання по експорту”