четвер, 4 серпня 2016 р.

Промислові тенденції: цифрове підприємство, як вимога часу (укр., англ.)

Уважно перегляньте це відео - особливо, якщо ви займаєтеся бізнесом у сфері промислового виробництва. Вік прогресивної автоматизації добігає кінця. Йому на зміну приходить ера цифрових підприємств, які органічно інтегрують автоматизацію та програмне забезпечення для управління процесами і взаємодії з зовнішніми системами (логістика, закупки, збут тощо). У "нетрях" цифрових підприємств обертатиметься надзвичайна кількість даних, що впливатимуть на бізнес-процеси в режимі реального часу. Це означає, що будуть "розумні" станки, "розумні" деталі, "розумна" сировина, "розумний" транспорт і так далі.
У найближчі роки багато підприємств зникне внаслідок "випадання" з процесу "оцифровування" промисловості. Адже ефективність, швидкість та інтегрованість виробництва, як системи зросте на порядки у порівнянні з сьогоднішнім днем. Витрати на виробництво зазнають драматичного падіння внаслідок зростання енергоефективності, скорочення виробничих циклів, надзвичайного зростання гнучкості виробничих систем. Ступінь індивідуалізації замовлень також буде зростати надзвичайними темпами.
Я не ставлю за мету штучно прорекламувати пропозицію компанії Siemens через її рекламний ролик, Нехай навіть Siemens є лідером промислової революції 4.0. Але власникам бізнесу надзвичайно важливо зрозуміти, якими є і будуть вимоги найближчих років і відповідним чином будувати стратегію свого розвитку. В іншому випадку ми не вистоїмо у конкурентній боротьбі.
До речі, те ж саме стосується і продукції - у першу чергу у сегменті B2B. Вона має бути придатною до роботи в системах цифрових підприємств!



Маєте питання по експорту та інтернаціоналізації? Наштовхнулися на цікаве відео або текстові матеріали по цій темі і готові поділитися цим багатством? Напишіть мені на oleh.myroshnichenko@gmail.com.