Вільна торгівля з Канадою відкривається не лише для України. Всеохопна економічна та
торгова угода між ЄС та Канадою (CETA) сьогодні знаходиться у процесі ратифікації державами-членами ЄС.
Щоб
полегшити вихід на ринок Канади компаніям з ЄС, Європейська Комісія підготувала бомбезний документ
з назвою “Посібник по входженню на ринок їжі та напоїв: Канада” (The Food and Beverage Market Entry Handbook: Canada).
з назвою “Посібник по входженню на ринок їжі та напоїв: Канада” (The Food and Beverage Market Entry Handbook: Canada).
На увагу заслуговує увесь документ! Тут міститься опис ринку їжі та напоїв Канади у цілому, інформація про законодавство і регуляторний режим, особливості комунікації з канадськими споживачами, особливості презентації продукції на канадському ринку, що можна і чого не варто робити в культурному плані. Але усе ж найціннішою частиною документа є аналіз ринків та конкурентних позицій для 15 видів
харчової продукції:
- хліб, кондитерські вироби, торти, печиво
- пиво
- шоколад
- солодощі,
- молочна продукція
- свіжі фрукти та овочі
- свіже м'ясо
- мед, жвачки та рослинна продукція
- живі рослини та бавовна
- оливкова олія
- перероблені злаки
- перероблені фрукти та овочі
- перероблене м'ясо
- спиртні напої
- вино
То ж не гайте часу: значну роботу по збору та аналізу інформації вже зроблено за вас - треба просто сісти і прочитати :) І хоча документ писався з огляду на інтереси та позиції експортерів ЄС, і хоча він дає відповіді не на всі питання, цей ПОСІБНИК є надто цінним, щоб його оминути увагою тих, хто думає про канадський ринок.